Facebook Hesabımı Nasıl Dondururum?

By | 06 Nisan 2017
7 ay önce 61 views 0 Comment

Facebook hesabınızı istediğiniz zaman dondurabilir ve istediğiniz zamanda yeniden dönebilirsiniz. Bu Facebook tarafından verilmiş olan bir kazanımdır. Ancak bu hizmetten faydalanabilmeniz için uygulanması gereken bir yol vardır. Bu makalemizde size Facebook hesabınızı nasıl dondurursunuz bunu anlatmaya çalışacağız.

HESABINIZI DONDURMAK İÇİN

Facebook sayfanıza girerek sağ üst köşede yer alan hesap menüsüne tıklıyorsunuz ve ardından ayarlar menüsünü seçiyorsunuz. Burada sol sütunda güvenlik sekmesi yer alıyor bu sekmeye tıklıyorsunuz ve Hesabını dondur seçeneğini onaylamak için gösterilen yolu takip ediyorsunuz. Yapacağınız işlem bu kadar açık ve net bir şekilde ifade edilmiş oluyor.

Facebook hesabınızı dondurduğunuz zaman Facebook’taki arkadaşlarınız yani kişileriniz artık sizin profilinizi görüntüleyemez ve sizin için bir aratma yapama. Ancak arkadaşlarınıza göndermiş olduğunuz önceki bildirimleriniz başkaları tarafından da görülmeye devam edebilecektir.

Facebook hesabınızı bir müddet dondurdunuz ancak sonrasında yeniden aktif hale getirmek istediniz o zaman yapmanız gereken şey yalnızca e-posta adresiniz ve şifrenizle hesabınıza giriş yapacaksınız bu yüzden de hesabınıza girerken bunu göz ardı etmemeniz gerekiyor. Bu işlem sonrasında hesabınız yeniden aktifleşeceği için arkadaşlarınız sizin profilinizi görebilecek ya da sizi aratabilecektir. Burada önemli olan nokta hesabınıza bir müddet sonrasında yeniden dönmek istiyorsanız eposta adresinizi ve şifrenizi asla unutmamanızdır.

Hesabınızı dondurmak değil de kalıcı olarak silmek istiyorsanız o zaman bundan sonra yeniden aktif hale getiremeyeceğinizi de bilgimize eklemiş olalım. Bunun içinde Facebook’la iletişime geçmeniz gerekiyor.

Hesabınızı dondurursanız olabilecekler

Dondurma işlemi sonrasında istediğiniz zaman yeniden aktif hale getirebilirsiniz.

İnsanlar sizin zaman tünelinizi göremezler ve sizin hakkınızda bir aratma yapamazlar.

Önceki bazı bilgileriniz halen görülmeye devam edecektir. Örneğin göndermiş olduğunuz mesajlar silinmez.

Hesabınızı silerseniz olabilecekler

Hesabınızı sildikten sonra tekrar aynı hesaba erişemezsiniz

Silme işleminin talep edilmesinin birkaç gün sonrasında silme gerçekleşir ancak işlem gerçekleşmeden bu birkaç günlük zaman içerisinde yeniden hesabınıza girerseniz silme işlemi iptal edilir.

Facebook sistemde tüm bilgileri yedeklemiştir ve bu yedeklemede yaklaşık olarak 90 gün sonra silinecektir.

Hesabınızda bir takım şeyler saklanmaz mesela arkadaşlarınıza göndermiş olduğunuz mesajlarınız hesabınızı silseniz bile onda kalabilecektir.

Bazı bilgilerin silinmesi mümkün olmayabilir ancak bunlar sizin kimliğinize ait bilgiler kesinlikle olmaz.

Share it people

Bir Cevap Yazın